De slagingspercentages worden elk kwartaal door het CBR gepubliceerd: ai ai, slechts 40% slaagt in 2019 (gemiddeld tot nu toe). Kortom, 6 van de 10 examen-kandidaten zakken voor het theorie-examen van de personenauto. De cijfers zijn net zo slecht als in 2018, 2017 en 2016.....Daar zit geen verbetering in. Kortom, goed oeferen want het is echt moeilijk!

 

Examens zijn ook echt lastiger


Elk jaar wordt voor ongeveer 500.000 keer examen gedaan. En slechts rond de 200.000 kandidaten slagen. Al jaren is het slagingspercentage zo laag. Het is er met alle nieuwe manieren van vragen stellen dus niet beter op geworden. CBR geeft ook aan dat ze examens moeilijker maken (minder voorspelbaar, staat in het jaarverslag). Dus ruim meer dan de helft zakt, en moet opnieuw examen doen. Dat kost je 33 Euro per keer. Eigenlijk zonde van je tijd en geld.

En het CBR treft maatregelen om fraude tegen te gaan: oa look-a-likes (iemand die op je lijkt en voor jou het examen maakt) vallen door meer controle eerder door de mand. Met andere worden: zelf je examen maken. En dat is straks ook wel stukken veiliger autorijden.

 

Maar maak je geen zorgen: via KenjeTheorie.nl ga jij wel slagen :-). Oefen daarom met theorie examens.

 

Hieronder een overzicht van de slagingspercentages van de afgelopen jaren. Je ziet: ook 2019 is geen lichtpuntje. Maar laat je niet afschrikken: we helpen je er doorheen....

SlagingspercCBR