De cijfers van 2017 zijn door het CBR gepubliceerd: ai ai, slechts 42% slaagt. Kortom, 6 van de 10 examen-kandidaten zakken voor het theorie-examen van de personenauto. De cijfers zijn net zo slecht als in 2016, 2015 en 2014.....Daar zit geen verbetering in. Kortom, goed oeferen wat het is echt moeilijk!

 

Examens zijn ook echt lastiger


551.400 werd examen gedaan in 2016 (cijfers lopen altijd jaar achter), een jaar eerder (in 2015) werd 538.000 keer examen gedaan voor het theorie-certificaat van de personenauto. En slechts 218.000 kandidaten slaagden. In 2014 was het slagingspercentage net zo laag. Het is er dus niet beter op geworden. CBR geeft ook aan dat ze examens moeilijker maken (minder voorspelbaar, staat in het jaarverslag). Dus ruim meer dan de helft zakt, en moet opnieuw examen doen. Dat kost je 25 Euro per keer. Eigenlijk zonde van je tijd en geld.

En het CBR treft maatregelen om fraude tegen te gaan: oa look-a-likes (iemand die op je lijkt en voor jou het examen maakt) vallen door meer controle eerder door de mand. Met andere worden: zelf je examen maken. En dat is straks ook wel stukken veiliger autorijden.

 

Maar maak je geen zorgen: via KenjeTheorie.nl ga jij wel slagen :-). Oefen daarom met theorie examens.

 

Hieronder een overzicht van de slagingspercentages van de afgelopen jaren. Je ziet: ook 2017 is geen lichtpuntje. Maar laat je niet afschrikken: we helpen je er doorheen....

SlagingspercCBR